Hvad kan du forvente?

I følgende afsnit, kan du læse mere om et evt.forløb i vores klinik

Indledende forberedelser

Inden opstart af behandlingen har du mulighed for at tale med en speciallæge, hvor du kan drøfte din situation og får svar på dine spørgsmål vedr. selve TMS behandlingen. Såfremt der inden opstart af behandlingen er behov for en diagnostisk afklaring kan vi tilbyde en speciallægevurdering.

Såfremt vi kun skal varetage selv TMS behandlingen har vi brug for dokumentation for diagnosen, eksempelvis journalnotater/epikkrise fra tidligere undersøgelse ved en privat eller offentlig instans.

I forbindelse forbredelse til TMS kan følgende informationer være relevante:

  • Under TMS behandling kan du fortsætte med at tage dine psykiatriske medikamenter.
  • Du kan selv køre bil til og fra dine behandlingssessioner.
  • Hvis du i øjeblikket arbejder, kan du planlægge at fortsætte dit arbejde under behandlingsforløbet.
  • Du kan forvente, at dine behandlinger hos os vil kræve et dagligt tidsforbrug i klinikken på ca. 60 minutter .

Behandlingsforløbet

På din første behandlingsdag vil din aftale vare lidt længere. Du kan forvente, at den første aftale varer omkring 1-2 timer, afhængigt af dine behov. Først vil du hilse på din behandler og få svar på de eventuelle spørgsmål, du måtte have. Derefter bliver du ført til et komfortabelt behandlingsrum og placeret i en af vores behandlingsstole.

Din behandler vil sørge for, at du sidder godt til rette i stolen. Du bliver herefter udstyret med en specialiseret kasket, der hjælper os med præcist at målrette behandlingen.

På den første dag vil din behandler udføre en kort procedure kaldet kontrol af en “motorisk tærskel”, hvilket gør os i stand til at bestemme den bedste behandlingsintensitet for dig. Dette tager omkring 5-15 minutter og giver os mulighed for at tilpasse behandlingsintensiteten for dig.

Efter at have sikret sig, at alle dine spørgsmål er besvaret, og du er så komfortabel som muligt, vil din behandler påbegynde TMS behandlingen. Under proceduren vil du være vågen og opmærksom. Du vil have mulighed for at slappe af og føre en samtale med din behandler.

Under behandlingen vil du kunne føle magneten pulsere. De fleste patienter siger, at det ikke er smertefuldt, og beskriver de magnetiske impulser som en “fast banken” eller som en “flagspætte, der hakker” på hovedskallen.

Behandlingen kan vare fra blot 9 minutter til over en time, afhængigt af dine behov. Efter de første par behandlingssessioner kan du opleve mild hovedpine eller træthed, som normalt forsvinder disse gener helt af sig selv. Du kan fortsætte dine normale aktiviteter umiddelbart efter hver session og må eksempelvis godt køre selv hjem efter sessionen.

Under dit behandlingsforløb vil din behandler løbende drøfte dine symptomer/ respons samt eventuelle bivirkninger med den behandlingsansvarlige speciallæge. For at sikre, at du får den bedst mulige reaktion på behandlingen, kan der undervejs ved behov besluttes at justere på din behandling.

Kontakt os for mere information

Er du nysgerrig på, hvordan Transkraniel Magnetisk Stimulation kan gavne dig? Tøv ikke med at tage kontakt. Vi er her for at give dig den bedste vejledning og sørge for, at din behandling er skræddersyet til netop dine behov.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon81 40 93 33 eller e-mail kontakt@tmsklinik.dk. Ved telefonisk kontakt er det bedst at du sender en SMS med anmodning om opringning. Vi ser frem til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig på vej mod en bedre mental sundhed.

Kontakt os

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.